Kanelbullar!

150g smör, smält
5dl mjölk
50g jäst
0,5dl strösocker
1tsk salt
15-16dl vetemjöl
Fyllning:
smör/margarin, strösocker eller vaniljsocker och kanel.
Pensling:
1 ägg
pärlsocker, strössel eller hackade mandlar.
Gör så här:
1. Smält smör/margarin och häll i mjölk och vispa tills du får fingervarmt.
2. Smula jästen i en bunke och höll över smöret/margarinet och mjölken och vispa så jästen löser upp sig.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda noga ner mjölet med händerna.
4. Låt de jäsa i bunken med handduk över i 30 min på en drag fri plats.
5. Baka ut bullarna och ha på fyllning. Rulla ihop degen och dela och lägg i form eller direkt på plåt. Låt de jäsa ca 30 min på en plåt med handduk över.
6. Pensla på bullarna och strö över önskad dekoration.
7. Grädda i ugnen 8-10min på 250grader.
8. Lägg de på ett galler med handduk över och låt dom svalna.