Kanelbullar!

                                  
Ugnen 250 grader. Ca: 40 bullar.
 
Degen:

150g  smör, smält

5dl  mjölk

50g  jäst

0,5dl  strösocker

1tsk  salt

15-16dl  vetemjöl

 

Fyllning:

smör/margarin, strösocker eller vaniljsocker och kanel.

 

Pensling:

1 ägg

pärlsocker, strössel eller hackade mandlar.

 

Gör så här:

1. Smält smör/margarin och häll i mjölk och vispa tills du får fingervarmt.

2. Smula jästen i en bunke och höll över smöret/margarinet och mjölken och vispa så jästen löser upp sig.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda noga ner mjölet med händerna.  

4. Låt de jäsa i bunken med handduk över i 30 min på en drag fri plats.

5. Baka ut bullarna och ha på fyllning. Rulla ihop degen och dela och lägg i form eller direkt på plåt. Låt de jäsa ca 30 min på en plåt med handduk över.

6. Pensla på bullarna och strö över önskad dekoration.

7. Grädda i ugnen 8-10min på 250grader.

8. Lägg de på ett galler med handduk över och låt dom svalna.

 

 

Kommentera här: