Semmelwrap

(Min första semmelwrap smakar bättre än den ser ut)
Ingredienser
1 dl mjölk
1½ dl vatten
100 g Smör/margarin rumsvarmt
1 dl strösocker
½ tsk stött kardemummakärnor
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 msk mjölk
100 g mandelmassa
2dl vispgrädde
florsocker
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke.Värm mjölk och vatten till max 37° och häll över jästen.
2. Tillsätt smör/margarin, socker, salt, kardemumma, ägg, bakpulver och det mesta av mjölet.
3. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 30-40 min. Sätt ugnen på 225°.
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela degen i 12 bitar, rulla till släta bullar. Kavla ut varje bulle till en mycket tunn platta, 1-2 mm tjock och ca 20 cm i diameter.
5. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 3-4 min. De ska vara precis genomgräddade och inte fått färg eftersom de ska kunna vikas utan att spricka.
6. Låt bröden svalna mellan bakdukar så att de håller sig mjuka.
7. Riv mandelmassan och blanda med mjölk till en slät kräm. Spritsa eller bred ut mandelmassan på mitten av wrapsen. Vispa grädden och spritsa eller klicka den på fyllningen. Vik ihop som en wrap. Botten först, vik sedan in kanterna över fyllningen. Pudra ev florsocker över och packa in i smörpapper.