Grillad galic marinerad kyckling i ugn

 
4 portioner, ugn 175°C vrid till grillen
 
Kycklingen:
400-500g kycklingfilé
Santa marias garlic marinad
Grillkrydda
 
Gör så här:
1. Lägg kycklingen i marinad och låt den ligga i den ca 30 min. Tips är att förbereda tillbehören under tiden.
2. Lägg ut kycklingen på en plåt med bakplåtspapper på. Krydda med grillkrydda och in i mitten av ugnen i ca 20-30 min beroende på kycklingens storlek. Vänd kyckling halva tiden. 
 
Klyft potatis med grönsaker:
Ca 10 normal stora potatisar
4-6 morötter
1 näve broccoli
1 röd paprika
Salt
Matolja
 
Gör så här:
1. Dela potatisen till små klyftor och dela grönsaker till lagom bitar.
2. Lägg allt på en plåt och strö över lite salt och matolja.
3. Placera plåten i mitten av ugnen och låt de va in i ca 20-25 min.
 
Serveras med rödvinssås och lite tzatziki.

Kommentera här: