Taco piroger

Ca 16st ugn 200°C
 
Pirog deg:
 
150 gram margarin/smör
3 dl mjölk
50 gram Jäst
1 tsk salt
2 st ägg
1 liter vetemjöl 
 
Gör så här
1. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och låt det hela bli fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen och rör ut den. Tillsätt salt, ägg och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa i 30 min.
2. Arbeta degen smidig. Dela degen i 16 delar. Kavla ut varje del till en tunn rund platta. Lägg några matskedar fyllning på den ena sidan av varje platta. Vik över den andra sidan och tryck ihop kanterna noga med en gaffel. Låt pirogerna jäsa på en bakplåtspappersklädd plåt i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader
4. Pensla med ett ägg. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
 
 
Fyllning:
 
Ca 400 gram blandfärs
1 påse tacomix original 
1 röd paprika
1 burk majs
1/2 rödlök
1/2 burk creme fraiceh naturell
1dl tacosås från santa maria
 
Gör så här:
1. Bryn köttfärsen och krydda med tacomixen. 
2 . Hacka paprikan och löken.
3. Tillsätt allt annat i grytan och rör om. 
 
Serveras med sallad och kall chilisås.
 
 
recept på chilisås.
1 burk chili-paprika creme fraiceh 
1/2 burk tacosås från santa maria 
1/2 tsk chilikrydda

Kommentera här: