Ris à la malta med saftsås!

Ingredienser
2 dl grötris
4 dl vatten
1/2 tsk salt
1 l mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
ev apelsinklyftor
Så här gör du
1.Koka riset med vatten och salt i en gryta ca 10 min under lock.
2.Tillsätt mjölken och låt stå och svälla på svag värme ca 45 min under lock.
3.Låt gröten kallna.
4.Vispa grädden till ett fast skum, gärna med elvisp.
5.Vänd ner grädden i den kalla gröten. Smaka av med flor- och vaniljsocker.

Ingredienser
4 dl saft
1 dl vatten
1 msk potatismjöl
Gör så här
1 Ta hälften av vattnet och blanda ut potatismjölet med.
2 Häll i saften och resten av vattnet i en kastrull och värm upp lite lätt.
3 Häll i redningen
4 Värm tills du ser första bubblan komma. Ta bort kastrullen från plattan. Serveras varmt eller kallt.