Cupcake med smörkräm

Ca 12 normal stora muffins
Muffinssmet:
115 g smör (rumstempererat)
1 1/4 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 180 grader. Ställ upp muffinsformarna på en plåt eller använd en muffinsplåt
2. Vispa ihop smör och socker i en skål tills de blir vit (pösig smet). Vispa med elvisp.
3. Sedan vispar du ner äggen. Ett i taget.
4. Vänd ner mjölet. Rör ner mjölken och vaniljsockret. Rör eller vispa ihop till en krämig smet.
5. Ta en matsked och lägg i smeten i formarna. Fyll formarna till hälften.
6. Grädda i ugnen i ca 15min gör du små så ca 8-10min.
7. När de är klara lägg de på ett galler och låt de svalna innan du dekorerar.
Smörkräm:
100 g smör
3 1/2 dl florsocker
1 msk mjölk
1/2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Vispa eller rör smöret i en skål till de har mjuknat och blivit fluffigt.
2. Sikta ner en tredjedel av florsockret i skålen och rör. Sedan har du i resten.
3. Tillsätt mjölken och vaniljsockret. Du kan även ha i några droppar karamellfärg om du vill ha färg.
4. Spritsa eller smeta ut på muffisen.
Till sist kan du även dekorera med strössel, sockerpasta figurer eller annat.


